Wanden

Metalstudwanden zijn lichtgewicht scheidingswanden. Ze zijn samengesteld uit een draagconstructie van horizontaal geplaatste U-profielen en verticale staanders uit C-profielen. Tegen dit frame worden gipskartonplaten geschroefd. De tussenliggende ruimte kan worden opgevuld met steen of glaswol. De naden en schroefgaten worden vlak afgewerkt met een vulmateriaal.
Door te variëren in de dikte van de draagconstructie en het aantal en type gipsplaten wat tegen de draagconstructie geschroefd wordt, kunnen de eigenschappen van de wand aangepast worden aan de toepassing. Deze variëren van simpele kamer scheidende wand tot geluidwerende of brandwerende constructies. De wanden kunnen worden afgewerkt met muurverf, behang of sierspachtels.
Grote voordelen van deze wanden zijn dat ze snel te plaatsen zijn, licht van gewicht zijn en dat door de holle constructie electra makkelijk in de wand zijn weg te werken.

Systeemwanden zijn kant en klaar afgewerkte wanden welke in het werk geassembleerd worden. Het idee achter deze wanden is dat ze naar behoefte gedemonteerd en gehermonteerd kunnen worden om in te spelen op de actuele ruimtebehoefte van een organisatie.
De wanden zijn opgebouwd uit kant en klaar afgewerkte vloer, wand en plafond profielen welke respectievelijk tegen vloer, wand en plafond worden bevestigd. Hiertussen komen stalen staanders waartegen met behulp van koppelprofielen of inhaaksystemen kant en klaar afgewerkte platen geplaatst. Dit kunnen behangen gipsplaten zijn maar ook gemelamineerde of gefineerde spaanplaten zijn mogelijk.
Ook deuren en kozijnen worden kant en klaar in dit systeem meegenomen. Systeemwanden worden meestal toegepast in kantoorgebouwen wanneer flexibiliteit en snelle opbouw belangrijk zijn.

Glazenwanden zijn ideaal voor werkplek met privacy en toch een open karakter. Gelaagd glas biedt een uitstekende geluidsisolerende waarde, terwijl het volglas de nodige transparantie geeft.  De aansluiting op de bouwkundige constructies worden uitgevoerd met aluminium kliklijsten en rubberen afdichtings-profielen. Hierin kunnen ook glazen deuren gemonteerd worden. Hardglazen deuren kunnen met of zonder aluminium kozijnen worden geplaatst.

Scheidingswanden
Scheidingswand met Glazendeuren
Glaswanden